Фруктово-ягідна Первомайщина?

Місцева влада вишукує можливості для подальшого розвитку Первомайської міської територіальної громади. Так, 17 березня Первомайський міський голова за участю членів виконкому та старост сіл Грушино і Ржавчик зібрав робочу групу щодо можливої участі у проєкті Єврокомісії. Микола Бакшеєв запропонував обговорити можливість створення агрокооперативу в Первомайській міській територіальній громаді, повідомляє сайт міськради.

На думку посадовців, створення  кооперативу надасть можливість для розвитку сільськогосподарського сектору громади. Адже в роботі будуть задіяні звичайні мешканці громади, що матимуть можливість заробляти на своїй землі.

За словами очільника міської громади, такі кооперативи були створені у Польщі. Кооператив там роздавав саджанці, організовував мережу заготівлі вирощених ягід. Первомайська влада збирається повторити цю модель. Люди, які бажають взяти участь у цій програмі, повинні будуть вступити до кооперативу. Вони будуть отримувати методичні рекомендації та матеріали для організації роботи, розсаду. Їх навчать технології вирощування потрібних культур. Також місцеві посадовці обіцяють організувати заготівельну мережу. Хочуть навіть створити цех сублімації (процес виморожування продукції). За словами Миколи Бакшеєва, планується задіяти не тільки жителів сіл, але і первомайців, які мешкають у приватному секторі.

Для створення такого кооперативу потрібно буде від двадцяти зацікавлених осіб. Чи знайдуться такі люди у громаді? І взагалі, як мешканці віднесуться до такої ідеї? Ці ключові питання міський голова запропонував обговорити безпосередньо з громадою.  Для вивчення громадської думки міська влада організувала опитування. За його результатами і буде ухвалено рішення щодо подання відповідної ідеї  на участь у проєкті Єврокомісії.

23 березня на місцевих офіційних каналах з"явилось відео, в якому очільник міської громади звертається до мешканців щодо вивчення можливості та доцільності організації агрокооперативу на території Первомайської міської територіальної громади

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев