Олексіївка без води: на що сподіватись мешканцям?

Місяць тому в с. Олексіївка з горизонту зникла вода. Таке саме природнє явище трапилось минулого року в с. Трійчате. Тоді завдяки спільній оперативній роботі керівництва громади, депутатів сільради, базового сільгосппідприємства «АГРО ЮА» та потужній підрядній організації вдалось таки в лічені місяці відновити водопостачання населеного пункту громади.

Дивіться репортаж ТРК «Надія» «Відновлення водопостачання сел. Троїцьке в 2022 році» (для перегляду – натисніть посилання).

І ось ситуація повторилась знову. Цього разу в с. Олексіївка. Місяць місцеві мешканці живуть без води. Аби хоч якось зменшити незручності до села, завдяки АФ «Україна Нова» та її директору Андрію Половинко і ФГ Шлєйников та його керівнику Григорію Шлєйникову організовується підвіз технічної води. Але ця вимушена міра проблему не вирішує кардинально.

Тож сьогодні, 3 березня, о 10 годині ранку Олексіївський сільський голова Анатолій Страхов провів чергову робочу нараду за участю тих, від кого залежить відновлення водопостачання села – керівників підрядної організації, місцевого комунального підприємства «Олексіївський Агрокомунгосп», фінансового та юридичного відділів та представника громадськості. Для участі у робочій нараді до Олексіївки особисто приїхав Віталій Тарарін, керівник компанії «АКВА ЛАЙФ», яка раніш забезпечила водопостачанням сільгосппідприємство громади, а згодом і Троїцьке, і яка успішно працює в кількох областях України, незважаючи на воєнний стан.

На нараді спільно фіналізували єдино можливий алгоритм дій керівництва громади, комунгоспа та підрядника для найскорішого відновлення водопостачання осель олексіївців.

«На сьогодні для вирішення проблеми ми маємо все необхідне, - зазначив Олексіївський сільський голова Анатолій Страхов. – Є попередній висновок експертів щодо виду та обсягів робіт. Є потужна підрядна організація, що має ліцензію та всі дозволи на проведення таких робіт. З нею ми працюємо не один рік і впевнились в її надійності та професіоналізмі. В сільському бюджеті є необхідні кошти: це порядка 600 тис. грн. Впевнений, що члени виконкому та депутати сільради на найближчі сесії підтримають узгоджений порядок дій та виділять необхідні кошти на придбання матеріалів та виконання робіт. Адже у всіх спільна мета – у найкоротші строки (а це приблизно місяць) відновити водопостачання в Олексіївці. Таким чином, якщо всі ми спрацюємо на 100% наших можливостей, у квітні наші мешканці знову будуть з водою».

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев