ТРК «Надія» взяла участь у семінарі з висвітлення воєнних злочинів росії

Вчимось кращому у кращих. З 7 по 9 квітня 2023 р. в Києві відбувся семінар, присвячений висвітленню вітчизняних медіа судових справ, пов’язаних із воєнними злочинами росії на території України.

Разом із директором ТРК «Надія» Павлом Сухарєвим у заході взяли участь керівники регіональних друкованих ЗМІ, телеканалів та Інтернет видань з усіх куточків країни. Журналісти покращили навички з підготовки публікацій про злочини російських військових в Україні. Участь експертів, що представляли судову систему, та журналістів, що спеціалізуються на висвітленні судових процесів, дозволила відкрито та всебічно обговорити існуючі професійні проблеми.
Головним спікером та тренером семінару виступив редактор Justice Info Тьєрі Крувельє. Міжнародну експертизу доповнили українські експерти – журналісти, судді та правники. Серед них – Ірина Салій, редактор “Судового репортера” та Сергій Андрушко, журналіст програми «Схеми». А запрошені спікери – суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ірина Шаповалова та головний спеціаліст прес-служби Ради суддів України Валентина Пастухова – розповіли, як нині суди працюють із справами, що пов’язані із воєнними злочинами, яким є навантаження системи. Учасники семінару обговорили ефективну взаємодію судів та журналістів, узгодили алгоритм об’єктивного висвітлення судових процесів та уникнення типових помилок.
«Повна відповідальність росії за скоєне проти України та українців буде забезпечна на всіх рівнях, зокрема, й на юридичному, - наголосив Президент України Володимир Зеленський у зверненні 15.04.2023 р. Нині українські правоохоронці розслідують майже 76 тисяч воєнних злочинів нацистської росії, відкривши відповідні кримінальні впровадження. До суду надійшло 7319 кримінальних справ проти російських військових, винесено близько 30 вироків щодо воєнних злочинців рф. Кожного дня ці цифри збільшуються в геометричній прогресії. Майже 100% воєнних злочинів російських окупантів мають бути розслідувані в Україні

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев