В Первомайському на 2 дні висадився десант БУР

Зміни можливі, якщо ти сам в них приймаєш участь. На Харківщині в м. Первомайський на 2 дні висадився десант БУР. Мова не військовий підрозділ десантників, а про волонтерів культурно-освітнього проекту БУР (БУДУЄМО УКРАЇНУ РАЗОМ). Учасники проекту допомагають тим, хто допомагає іншим. Така активна молодь живе в Первомайському, тож харків’яни з проекту БУР завітали саме в наше місто. 21 та 22 серпня харківські волонтери разом із первомайською молоддю активно працювали над створенням в Первомайському яскравого, затишного та сучасного простору для спілкування (івент-зони) біля старого громадського центру. Дивіться репортаж телеканалу «Надія» з вуличної молодіжної акції з благоустрою

 

Довідка ТРК «Надія»: Харківський осередок програми «Будуємо Україну Разом» створено в листопаді 2019 р. з метою підсилити локальну спільноту лідерів та допомогти тим, хто допомагає іншим.

БУР осередки це середовище волонтерів та прихильників БУРу, що розвиває громадянську свідомість за допомогою акцій взаємодопомоги. Тут акумулюється БУР енергетика і є місце для генерування та втілення ідей. Кожен може потрапити сюди, взявши участь у волонтерських акціях.

Зараз в Україні діє 8 БУР осередків: у Києві, Харкові, Запоріжжі, Івано-Франківську, Чернівцях, Закарпатті, Львові та на Сході (Донецька та Луганська області).

Учасники БУР організовують та проводять акції волонтерства та взаємодопомоги: толоки - вуличні акції з благоустрою, BURtalks - неформально-освітні лекторії у TEDex форматі та інші.

«Будуємо Україну разом» - це культурно-освітній проект, який через волонтерство та подорожі розвиває серед молоді почуття довіри та відповідальності за свою країну. Яким чином це реалізується? Активісти організовують волонтерські табори по всій території України. В ході таборів волонтер отримує можливість: подорожувати містами України, пізнавати та відкривати для себе Україну з нового ракурсу; допомагати сім'ям, які опинилися у скрутному становищі, ремонтуючи їхні помешкання; знайомитися та спілкуватися з однодумцями, формувати мережу друзів з різних куточків України та світу; відпочивати з користю для свого розуму, душі і тіла.

БУР був заснований у 2014 р. працівниками БО "Львівська освітня фундація", які вірили у самоорганізацію молодих українців як рушійну силу змін. Спільними зусиллями волонтерів та місцевих жителів Краматорська, волонтерам БУР вдалось відремонтувати 25 пошкоджених обстрілами квартир у м. Краматорську. З того часу і до сьогодні волонтери продовжують допомагати потребуючим сім'ям з різних регіонів країни, залучаючи активну українську та іноземну молодь. Відтак, основною місією БУР є створення мережі свідомих, активних, відповідальних українців, які розуміють, що зміни можливі, якщо ти сам в них приймаєш участь

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев