В селі Олексіївка відбувся мітинг до Дня визволення від німецьких окупантів

Перемогли нацистів, переможемо і рашистів! 16 вересня в селі Олексіїївка біля пам'ятника загиблим воїнам відбувся урочистий мітинг. Захід був присвячений 79-й річниці визволення від німецьких окупантів в роки Другої світової війни. Дивіться репортаж телеканалу "Надія".
 

Довідка ТРК «Надія»: У період Другої світової війни село Олексіївка кілька разів захоплювалось німецькими окупантами та звільнялось радянськими воїнами.

Олексіївка вперше була окупована гітлерівськими нацистами 21 жовтня 1941 р. А вже 25 січня 1942 р. після запеклих боїв радянські війська звільнили населений пункт, але ненадовго. 25 травня 1942 р. нацистські загарбники знову заволоділи селом.

В лютому 1943-го Олексіївка переходила із рук в руки двічі. 6 лютого 1943 р. радянські воїни звільнили село, але вже 10 лютого гітлерівці знову захопили його.

17 лютого в результаті жорстоких боїв наші воїни визволили село, а 28 лютого лкупанти знову увірвалися до нього.
Остаточно село Олексіївка було звільнено від німецьких нацистів 13 вересня 1943 року.

У боях за Олексіївку брали участь воїни 39-го та 53-го гвардійських полків, 84-го, 544-го, 295-го, 644-го, 678-го, 686-го стрілецьких полків, 152-ї, 228-ї, 270-ї, 393-ї, 411-ї стрілецьких дивізій, 5-ї танкової бригади 6-го кавалерійського корпусу.
Воїни, які загинули за визволення села в боях з нацистськими окупантами, поховані у братській могилі в центрі села.

За офіційними даними облікової картки №999 військового поховання часів Великої Вітчізняної війни, у братській могилі с. Олексіївка поховано 1151 радянських воїнів, з них невідомих - 931, відомих - 220.

З 24 лютого 2022 р., з дня повномасштабного вторгнення нацистської росії на територію України, с. Олексіївка та всі населенні пункти Олексіївської сільської територіальної громади знаходяться на підконтрольній Україні території. Велика кількість місцевих мешканців громади добровільно пішли до лав ЗСУ та тероборони. Кілька Героїв загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Сьогодні в Олексіївці проживає велика кількість тимчасових переселенців, які повністю забезпечені житлом та гуманітарною допомогою. Олексіївська громада та її депутатський корпус VIII скликання також проводять велику роботу з допомоги та підтримки Збройних Сил України, територіальної оборони та соціально незахищених верств місцевого населення і ВПО. Олексіївська громада ефективно співпрацює з міжнародними благодійними фондами та волонтерськими організаціями, реалізує чисельні спільні соціальні проекти. Вся громада на своєму економічному, аграрному та гуманітарному фронті робить все можливе для наближення Перемоги України над путінськими окупантами. Перемогли нацистів, переможемо і рашистів!

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев