Відновлення дороги на Лозову завершено

Об’їзна дорога на Лозову – це перше будівництво за всю історію незалежності України місцевої дорожньої мережі. Роботи протяжністю 1,6 км виконані у межах реалізації Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки. Кошторисна вартість склала 58 млн грн. Дорожній одяг представлено наступними шарами:

- дренуючий шар з піску 15 см;

- шар основи з щебенево-піщаної суміші 15 см;

- шар основи з щебенево-піщаної суміші укріпленої цементом 15 см;

- шар з асфальтованої крупнозернистої суміші 10 см;

- верхній шар покриття із асфальтобетонної дрібнозернистої суміші 5 см;

- підсипання узбіч ґрунтом та укріплення щебенево-піщаною сумішшю.

Окрім того, майже завершено ремонтні роботи по відновленню дороги Р-51 Харків–Лозова–Павлоград, які тривали протягом останніх трьох років. За період 2017-2018 роки було відновлено 35,91 км. У 2019 році на покращення її стану з державного фонду за окремою програмою було виділено 1 млрд грн. Кошти у сумі 953,5 млн грн пішли на відновлення дорожнього одягу, решта – 46,5 млн грн на ремонт чотирьох штучних споруд, реконструкцію яких буде завершено до 1 жовтня 2019 року, а саме: шляхопроводу у с. Таранівка Зміївського району, мосту у с. Катеринівка Лозівського району, шляхопроводу у м. Лозова та мосту у с. Іванівка Лозівського району.

Наразі на автошляху Р-51 повністю відновлено покриття завдовжки 76,3 км та проводяться роботи з нанесення горизонтальної дорожньої розмітки, встановлення бар’єрної огорожі, дорожніх знаків та оновлюється узбіччя. Завершення усіх запланованих робіт до 15 жовтня 2019 року.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев