До 5 травня буде виплачена грошова допомога

Ветерани Другої світової війни та учасники бойових дій до 5 травня 2020 року отримають грошову допомогу, інформує ХОДА.

Грошові виплати отримують:

- особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи – по 4 120 грн;

II групи - по 3 640 грн;

III групи - по 3 160 грн;

 - учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – по 1 390 грн;

- особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – по 4 120 грн;

- члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасники війни та жертви нацистських переслідувань, визнані за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, - по 900 грн;

 - учасники війни та колишні  в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – по 570 грн.

Крім того, з Харківського обласного бюджету 377 особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій, які безпосередньо брали участь у Другій світовій війні, до 9 травня буде виплачено одноразову матеріальну допомогу у розмірі 2 тис. грн кожному.

В Первомайському районі відповідна фінансова допомога в 2,5 рази більша, ніж в області. Так, в 2020 році депутати Первомайської районної ради на сесії одноголосно ухвалили рішення про виділення ветеранам-фронтовикам по 5 тис. грн. кожному. Нагадаємо, сьогодні в селах Первомайського району мешкають 4 учасника бойових дій, які безпосередньо брали участь в Другій світовій війні.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев