Фірма «Рома» розширює асортимент пряничної продукції

Щорічно 21 квітня в світі відзначається незвичне та солодке свято - Міжнародний день пряника. Знімальна група телеканалу «Надія» цього дня завітала на одне із кращих підприємств Харківщини, що спеціалізується на виробництві борошна, хлібобулочних та кондитерських виробів. Первомайська комерційно-виробнича фірма «Рома» має величезну технологічну лінію з виготовлення цього солодкого та ароматного продукту.

Скільки ж кілограмів пряників з’їдають покупці щодня та про родзинки пряничної продукції торгової марки «Рома» дивіться у відеорепортажі телеканалу «Надія»

 

Наша довідка:

Перші згадки про схожу на пряник випічку зустрічаються ще в єгипетських і римських письменах. Римляни називали їх «panus mellitus». Це були коржики з медом, тісто для яких теж замішувалося на меду. Стародавні єгиптяни випікали медовий хліб, який теж може вважатися першим пряником. Через багато століть німці почали виготовляти «лебкухен» - сьогодні так називають особливі пряники, які випікаються спеціально до Різдва.

Взагалі, цей десерт у багатьох європейців асоціюється зі святами. У Великобританії до Різдва випікають фігурні пряники у формі чоловічків, сердечок, зірочок, ялинок, будиночків. У Бельгії випікають дуже м'які і повітряні десерти, які більше нагадують кекси. У ряді європейських країн, а згодом і в США, символами Різдва вважаються пряничні будиночки і чоловічки. Їх щедро прикрашають присипками, наносять малюнки та візерунки помадкою або глазур'ю. Пряничний будиночок фігурував в знаменитій казці братів Грімм про Гензель і Гретель. Пряничний чоловічок також став героєм англійської казки під назвою «Gingerbread Man». Її зміст разом із трагічним фіналом повністю копіює сюжет відомої нам з дитинстви казки про пригоди Колобка

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев