Яким буде формат об’єднання громад Первомайщини?

15 квітня в мережі Інтернет з"явилась інформація, що в Харківській області утворять 55 громад. Щодо Первомайщини, була наступна інформація:

"Согласно решению, в списке 55 громад следующие:
"33. Алексеевская, куда войдут - Алексеевская, Берецкая, Верхнебешкинская, Ефремовская, Картамисская, Киселевская, Михайловская, Одрадовская и Слободвская громады. Админцентр будет распологаться в селе Алексеевка.
34. Беляевская с громадами Суданская, Закутновская, Мироновская, Роздольская. Админцентр — село Беляевка.
53. Первомайская. Громады: Первомайская, Верхнеорельская, Грушинская, Дмитровская, села Червоное, Ржавчицкая. Админцентр — город Первомайский".

З повним текстом інформації можна ознайомитися на порталі KHARKIV TODAY

Телерадіокомпанія "Надія" не поспішала передруковувати інформацію, не маючи оцінки експертів. Враховуючи, що інформація щодо утворення нових громад викликала надзвичайшо широкий суспільний резонс на Первомайщині, ТРК "Надія" звернулась за роз"ясненням до найбільш фахового експерта з питань децентралізації та місцевого розвитку Діани Барінової. Ось такий коментар на прохання ТРК "Надія" вона надала:

"Вчора ввечорі Інтернет ресурси ХАРКІВЩИНИ підірвали новини, що на засіданні КМУ було прийняте рішення щодо затвердження Перспективного плану формування територій громад ХАРКІВСЬКОЇ області у НЕЗРОЗУМІЛІЙ РЕДАКЦІЇ.
За інформацією Харківська обласна державна адміністрація, - заступника голови Тарас Пастух, радника голови Андрій Димиденковони подавали на розгляд Кабінет Міністрів України ІНШИЙ варіант, який по всіх проблемних точках (яких зовсім не багато) було обговорено з мешканцями, Народними депутатами, представникам ОДА, асоціаціями та знайдено компроміс!
Офіційного тексту розпорядження КМУ ще ніхто не бачив. Сподіваємося, що це ПОМИЛКА, бо без погодження ХОДА такі б речі не прийнялися!
ПРОСИМО РОЗІБРАТИСЯ і не допустити конфлікту!"

Крім того, своєму пості Діана Барінова звернулась до Прем"єр-міністра України Дениса Шмигаля, профільним міністрам, окремим народним депутатам України та до голови Харківської ОДА Олексія Кучера.

Дякуємо експерту Діані Баріновій за оперативну відповідь на запит нашого телеканалу. Тож питання з утворенням на Харківщині 55 громад поки що залишається невизначеним. Телерадіокомпанія "Надія" продовжить слідкувати за розвитком ситуації та проінформує телеглядачів та підписників нашого сайту додатково.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев