Місто Чортків на Тернопольщині стане партнером Первомайського

СИЛЬНІ РАЗОМ! 25 серпня 2022 року відбулась XXVIII сесія Первомайської міської ради. На пленарному засіданні місцеві депутати VIII скликання своїм рішенням уповноважили керманича Первомайської міської територіальної громади на підписання угоди про партнерство та співпрацю з містом Чортків Тернопільської області. Подробиці – дивіться у коментарі телеканалу «Надія» Миколи Бакшеєва, Первомайського міського голови

Довідка ТРК «Надія»: Місто Чортків. Найбільше місто Тернопільщини. Знаходиться на перетині важливих транспортних шляхів. Площа – 11,2 км2. Кількість населення – 29 тис. осіб, із них працюючого – 22 тис. осіб. Місто обласного значення.
Чортків стрімко розвивається та є активним у міжнародному співробітництві. Чортків – це побратим п’яти європейських міст. У місті успішно працюють іноземні інвестори, підприємства експортують товари у до 15 країн Європи та Азії. У Чорткові працює 7 дитячих садочків, 6 шкіл, Палац дітей та юнацтва, ДЮСШ, 6 вищих навчальних закладів різного ступеню акредитації. Місто став центром новоствореного госпітального округу, що об’єднує 5 районів Тернопільщини. У м. Чортків функціонує 10 медичних закладів, а також 6 готельно-ресторанних комплексів, 3 хостела.

Місто Чортків – відомий історичний, культурний та туристичний центр. Найвідоміша архітектурна пам’ятка Чорткова, його візитівка – замок. Завдяки проведеній в 20-х рр. консервації, твердиня збереглася в досить непоганому стані. Вражає висота його зовнішніх стін – майже 12 метрів. В середині замкових мурів був палац, який також зберігся частково.

Чортків – одне з поодиноких міст не лише в Україні, але й Європі, де збереглися аж дві ратуші. Так звана «стара» ратуша побудована ще в ХІХ ст., її неодноразово використовували при зйомках історичних картин. «Нова» ратуша зведена в міжвоєнний період на зламі 20-30-х рр. Споруда побудована в так званому «брилатовому» стилі.

На увагу заслуговують годинникова вежа зі швейцарським годинником, храми Чорткова - неоґотичний  костел Св. Станіслава, дві синагоги та церкви (серед них - дерев’яна церква XVI століття), мури стародавнього замку, колишні вілли вельможної шляхти, тихі вулички з середньовічними будиночками та стародавньою бруківкою.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев