Олексій Кучер - без змін далі неможна. Вони потрібні всюди

Скільки часу харківські села не бачили свого ж нардепа? Питання без зірочок складності. По телевізору - останні півтора місяці, у районах із ревізією - та, ніколи. А щоб вирішував місцеві проблеми? А це вже, як жарт...
На кожну зустріч із Олексієм Кучером, кандидатом-мажоритарником в 179 окрузі, приходять сотні і тисячі людей. Тут активна молодь від 18 і майже зневірені пенсіонери. Хтось ледве йде, але йде, тому що жити так, як живуть, набридло. Люди хочуть змін.
Змін у всьому: від стабільності з землею та пенсіями, хочуть хоч від 2020-тих побачити в хатах водогін і газ. Забути про золоті дрова та мізерні пенсії. Тож на кожній зустрічі лунає питання про землю - чи буде ринок землі відкритий? Курс партії "Слуга народу" наразі чіткий: Євпропа та курс до неї передбачають ринок землі, але є розуміння, що зараз його відкривати неможна. Це не в інтересах селян, для яких поля та паї в оренді - єдиний дохід.
На думку Олексія Кучера, "ніхто не відкриє ринок землі, поки економічна ситуація в країні не зміниться".
Друге наболіле для українців, і Харкввщина тут не виключення, - це комплекс: пенсії, тарифи і газ. Якщо для міст вони часто не зіставні, то для маленьких сіл, де опалюють домівки дровами, ситуація мала б бути інакшою. Але, ні. Вантажівка дров коштує близько 4 тис. грн, і це при пенсії в 1700 грн! Газ виходить ще дорожче, а до всього треба поставити вартісний лічильник. Та більше того, блакитне паливо ще підведене невсюди. При тому що регіон багатий на корисні копалини та вважається перспективним для видобутку газу.
І ще одна проблема, якої не мало б бути в регіоні, де дбають про людей, - вода. Точніше, її відсутність. У багатьох селах багато немає водопроводу. Колодязі, якими користувалися десятиліття, пересихають. Якщо не почати працювати в цьому напрямку, люди лишаться наодинці з водною пасткою. Цікаво, що діюча влада спромоглася витратити на проект водопроводу 900 тис грн. Не виключено, що бюджетна перевірка покаже, що за ці кошти можна було зробити проекти для кількох населених пунктів чи навіть почати будівництво.
Під час зустрічей кандидату в депутати доводиться ще й бути просвітником, адже громадянам не спромоглися пояснити реформування, яке впроваджують останні кілька років. Мова про децентралізацію, яка для невеликих міст і сіл обернулася закриттям шкіл і ФАПів. Через недосконало продуману реформу частина мешканців боїться та не хоче ставати частиною ОТГ. Тож новий парламент націлений на удосконалення децентралізації.
Щоденні зустрічі, наголошує Олексій Кучер, вже дали результат. Озвучені проблеми заклали підвалини майбутньої роботи в окрузі. Тому без живого діалогу з народним депутатом мажоритарник не бачить плідної роботи.
Це ж питають і в селах, чи їхній кандидат з'являтиметься на окрузі хоч раз на рік? "Раз на рік" - це не гідний формат для слуги народу, наголошує Олексій Кучер.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев