Олексій Кучер - Чому я обрав саме 179 округ. Гострі проблеми Сахновщинського району.

Олексій Кучер - Чому я обрав саме 179 округ. Гострі проблеми Сахновщинського району.


Олексій Кучер - кандидат в народні депутати України від партії «Слуга народу». Харків’янин. Одружений. Виховує двох доньок. Юрист, з 2011 року адвокат. Ніколи в житті не був у політиці. Працював у прокуратурі та судді. Балотується, бо не зміг змиритися з внутрішньою системою правоохоронних органів.

Які законопроекти Ви в першу чергу подасте на розгляд Верховної ради?
Вважаю, що одразу слід навести порядок у самій Раді, а тому я виступатиму за скасування депутатської недоторканності, введення реальної відповідальності для депутатів за прогули, «кнопкодавство» та безпідставне передання своїх повноважень, можливість відкликання депутатів всіх рівнів, висловлення їм недовіри та позбавлення статусу і посади.

Окрім іншого, мною вже підготовлені законопроекти щодо впровадження податкових пільг роботодавцям, які офіційно працевлаштовують молодь «без досвіду»; законодавче надання можливості поєднувати працю та навчання; урегулювання підприємницької діяльності та надання послуг у соціальних мережах.

Чому Ви обрали саме 179 округ?
У першу чергу, я не ділю Україну на частини. Верховна рада – це орган, який приймає закони для всієї держави. По-друге, цей округ було визнано одним із найбільш проблемних та складних на Харківщині. Мене завжди характеризують як людину, яка готова дивитися в очі реальним проблемам і не говорити про них, а невідкладно їх вирішувати. Я готовий до складнощів та ретельної роботи. Тому президент Володимир Зеленський довірив мені працювати в нашому окрузі. І я погодився прийняти цей виклик.
Окрім цього, я ніколи жодним чином не був пов’язаний із представниками влади або бізнесу в цьому регіоні, а тому на мене відсутні важелі тиску. Я дійсно незалежний та представлятиму інтереси всіх людей в окрузі. Також, як кажуть, «зі сторони видніше», а тому в мене буде свіжий погляд на наявні проблеми.
Чому виборці повинні обрати Вас, а не досвідчених політиків?
Депутат, політик – для мене це звичайна порядна і чесна людина, амбіційна, ідейна та розумна. Майже 30 років при владі були досвідчені політики. І який ми маємо результат? Ви задоволені? Я ні. Гроші та безкарність стали вищими за чесність і порядність. Прийшов час надати можливість розвивати країну новим людям, з демократичними та європейськими цінностями, з жагою до змін, до розвитку всіх сфер нашого життя. Свіжий погляд та нові ідеї реально можуть створити шалений поштовх у розвитку України.

Щороку кожного літа у смт. Сахновщина постає проблема з водопостачанням. Як вирішити це питання?

Те, що в регіоні проблеми з водою, я вже відчув на собі (сміється). Я впевнений, якщо подивитися уважно в паперовий бюджет, ми напевно знайдемо набагато більше грошей, ніж побачив водогін райцентру. Вважаю, що потрібно оцінити і ті ремонтні роботи, які проводилися. Вони є затратними, неякісними та неефективними. Ми розуміємо, що збільшення фінансування потребує більш значного часу, проте реорганізація застарілих порядків, перегляд і раціоналізація використання наявних ресурсів – це те, що ми можемо зробити вже сьогодні.

У Сахновщинському районі є гостра проблема із дорожнім покриттям доріг місцевого значення. Чи можна вирішити цю проблему?
Одним із пунктів моєї передвиборчої програми є запровадження прозорого, швидкого, дієвого і якісного ремонту та будівництва доріг за принципом «дороги є обличчям держави».
Ця проблема є нагальною для всієї України і її вирішення потребує великих проектів та інвестицій.
Сфера дорожнього покриття, як ніяка інша, повинна перебувати під суворим громадським та незалежним аудиторським контролем. Необхідно повністю ліквідувати «корупційні схеми» у витрачанні коштів на ремонт та будівництво доріг.
Навіть ці кроки вже зможуть призвести до позитивних результатів. Подальшими кроками виступатиме налагодження іноземного співробітництва в цій галузі, удосконалення технологій будівництва та ремонту.
Щодо децентралізації. До цього часу жодна із 1 селищної та 15 сільських рад не об’єдналися. За перспективним планом повинно бути 3 об’єднані громади (сільські, селищна ради). Що Ви можете сказати з цього приводу?

Необхідно реформувати закон про децентралізацію. Оскільки від недосконалий. Простими словами, деяким населеним пунктам не завжди вигідно об’єднуватися в громаду. Тому що вони втрачають кошти власного бюджету.

Перед працівниками сфери освіти наявна значна заборгованість із виплати заробітної плати. Як із цим бути?
Право на отримання плати за виконану роботу є конституційним. Виплата заробітної плати – це першочергова стаття видатків підприємства.
Я виступатиму за впровадження автоматичної системи відслідковування всіма контролюючими органами такого кричущого порушення, як невиплата заробітної плати. Автоматичне накладення високих штрафних санкцій, адміністративна або навіть кримінальна відповідальність за таку бездіяльність – це може стати реальною і дієвою силою для роботодавців, яка змушуватиме їх виконувати закон та своєчасно виплачувати заробітну плату.
Працівники, які відчули на собі таке порушення, беззаперечно мають право на отримання додаткових грошових компенсацій.
Цю проблему необхідно вирішувати радикально, і я готовий до цього.
Яка ваша передвиборча програма?
Як народний депутат від м. Лозова, Зачепилівського, Кегичівського, Красноградського, Лозівського і Сахновщинського районів я вживатиму заходи для:
- запровадження прозорого, швидкого, дієвого і якісного ремонту та будівництва доріг за принципом «дороги є обличчям держави»;
- вирішення питання вивезення та розміщення сміття шляхом внесення відповідних законопроектів і врегулювання питання відповідальності за викидання та розміщення сміття у непристосованих для цього місцях;
- вирішення питання незручних і неякісних перевезень шляхом залучення коштів державного бюджету для оновлення автомобільних парків;
- вирішення питання вирубування лісів шляхом встановлення відповідних заборон на законодавчому рівні, та забезпечення реальної відповідальності осіб, які її порушують;
- забезпечення районів стовідсотковим мобільним покриттям та швидкісним Інтернетом;
- підвищення доступності освіти, переобладнання шкіл, реформування системи соціального забезпечення, підвищення якості медичного обслуговування, надання адміністративних послуг у зручному для народу форматі (включаючи віддалені райони) шляхом внесення відповідних законопроектів;
- впровадженню програм моніторингу якості водойм та їх очищення за рахунок коштів державного бюджету тощо.
Окрім цього, як народний депутат України, я внесу до Верховної Ради України законопроекти щодо:
- зняття депутатської недоторканності, введення відповідальності за прогули і «кнопкодавство», безпідставне передання своїх повноважень іншим особам, бійки та «тиху годину» під час засідань;
- упровадження податкових пільг роботодавцям, які офіційно працевлаштовують молодь «без досвіду»; законодавче надання можливості поєднувати працю та навчання;
- врегулювання підприємницької діяльності та надання послуг у соціальних мережах.
Це лише найперші мої парламентські плани. Я хочу більш детально сформувати програму своєї діяльності безпосередньо з населенням мого округу. Я відкритий до «зворотнього зв’язку».

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев