Олексіївська ОТГ виграла міні-проект на суму 300 тис. грн.

Підведено підсумки обласного конкурса міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

Активну участь в конкурсі «Разом в майбутнє» взяли майже всі ОТГ Харківщини. Серед переможців – Олексіївська ОТГ. Автором її проекту виступив батьківський комітет дошкільного підрозділу закладу освіти с. Киселі. Сума проекту, який буде реалізовано в цій комунальній установі, має назву «Здорове харчування - запорука здоров'я». Загальна сума проекту склала 299 ти. 876 грн. Фінансування розподілено наступним чином: обласний бюджет виділить 149 грн. 876 грн., бюджет ОТГ – 135 тис. грн., внесок конкурсанта – 15 тис. грн.

Важливість перемоги Олексіївської ОТГ не лише в результативності та залученні додаткових коштів, а й набутті досвіду громади та її конкурентоздатності реалізовувати будь-які проекти. Попереду в Олексіївської громади і перемоги, і поразки. Головне - досвід, бажання та ініціатива.

Прокоментувати результати цьогорічного конкурсу міні-проектів ми попросили Людмилу Немикіну, голову постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради. З Людмилою Петрівною, яка є співзасновником конкурсу «Разом в майбутнє», у телеканала «Надія» багаторічні партнерські зв’язки та творчі проекти. Тож і цього разу вона оперативно, не дивлячись на вихідний день, відреагувала на прохання телерадіокомпанії у наданні коментаря:

Людмила Петрівно, доброго дня! Як Ви прокоментуєте підсумки цьогорічного конкурсу «Разом в майбутнє»?

- Доброго дня! Цього року на наш конкурс подано 607 заявок, з них 266 проектів стали переможцями. Сума проектів складає майже 74 млн. грн., розмір співфінансування з Харківського обласного бюджету – 34 млн. 400 тис. грн. В цілому ж за весь період існування конкурсу було спільно реалізовано 1746 міні-проектів, вартість яких склала понад 297 млн. грн, а співфінансування з обласного бюджету перевищило 145,5 млн. грн.

Серед міст і районів Харківщини обласний конкурс за багато років вже здобув авторитет і довіру. А чи повірили в конкурс і його можливості ОТГ області?

- Приємно зазначити, що так, повірили. У порівнянні з минулим роком, активність ОТГ вища. Участь у конкурсі «Разом в майбутнє» взяли майже всі ОТГ нашої області. Виключеннями є Наталинська ОТГ, а також ті громади, які утворились в кінці 2019-го, але не змогли в цьому році перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом України.

В чому Ви бачите причини активності ОТГ в конкурсі міні-проектів?

- По-перше, у багаторічній ефективності та результативності конкурсу «Разом в майбутнє». По-друге, зацікавленість ОТГ обумовлена ще й тим, що, на жаль, в 2020 р. у держбюджеті не передбачена субвенція на підтримку ОТГ, у зв’язку з COVID скорочена субвенція на соціально-економічний розвиток та фінансування ДФРР (Державний Фонд регіонального розвитку – ред.). А проблем, на жаль, менше не стає! Чим більше робиш, тим більше бачиш і прагнеш зробити ще!

Людмила Петрівна, чи відрізняються міні-проекти ОТГ від тих, які подали міста і райони області?

- Особливих відмінностей немає. В основному це проекти з благоустрою своїх громад, покращенню матеріально-технічної бази своїх шкіл, дитсадків, закладів медицини та культури. Підтвердженням цього є, наприклад, проект-переможець Олексіївської ОТГ, який буде реалізований в дитсадочку с. Киселі. Знаєте, все більше виявляють інтерес до конкурсу «Разом в майбутнє» не лише ОТГ, а й ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків – ред.). Є цікаві проекти по створенню молодіжних ХАБів, розвитку спорту та з охорони навколишнього середовища.

Людмила Петрівна, телеканал «Надія» дякує Вам за змістовний аналіз та фаховий коментар.

- Вам також спасибі за зацікавленість та об’єктивне висвітлення подій не лише на Первомайщині, а й на Харківщині. Впевнена, що зустрінемось на врученні Сертифікатів конкурсу та презентації багатьох міні-проектів «Разом в майбутнє». Всього найкращого колективу телерадіокомпанії «Надія», всім мешканцям Первомайщини та всіх сусідніх районів.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев