Перший добровольчий шпиталь на Івано-Франківщині

Перший добровольчий шпиталь на Івано-Франківщині: тут рятують, лікують, допомагають. Колишня клініка пластичної хірургії у найкоротший термін стала шпиталем. Понад три тисячі пацієнтів від березня 2022 року отримали допомогу у Першому добровольчому хірургічному шпиталі. Серед них – військові, їхні родичі та вимушені переселенці. Про це телеканалу «Надія» та іншим провідним українським медіа під час робочої поїздки на Івано-Франківщину розповів керівник медичного закладу Станіслав Оніщук.

Про перепрофілювання роботи колективу повідомили у перший день повномасштабної війни. 60% працівників продовжили роботу у новому закладі. Пізніше долучилися спеціалісти з усієї України. Одна із них – хірург Оксана Мироненко. Вона двічі рятувалась від війни, зараз рятує життя інших. До 2014-го працювала в міській лікарні Луганська. Нині працює ортопедом-травматологом у Першому добровольчому шпиталі.

Терапевтичне відділення шпиталю розташоване в Івано-Франківську. У ньому надають безкоштовну медичну допомогу вимушеним переселенцям та родичам військових. Журналісти під час прес-туру детально ознайомились, як у шпиталі військовослужбовці проходять фізичну та психологічну реабілітацію. Останню проводять у комплексі – консультації з психологом поєднують з екскурсіями та відвідинами мистецьких заходів, розповіла телеканалу «Надія» психологиня Анна Галущак.

Від січня 2023-го в терапевтичному відділенні можна укласти декларацію із сімейним лікарем. Також працюють двоє терапевтів, троє психологів, долучаються до співпраці й вузькі спеціалісти з інших медзакладів, Також півроку тому запрацювали мобільні бригади закладу, які надають допомогу вимушеним переселенцям і в шелтерах області.

Упродовж року команда шпиталю виграла та реалізувала 12 грантових проєктів. Завдяки цим грошам та допомозі благодійників закупили необхідне обладнання, а також почали виплачувати зарплати працівникам.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев