Первомайщина виграла 11 проектів на суму понад 4,5 млн. грн.

«Разом в майбутнє-2020»: на Первомайщині реалізують 11 міні-проектів. Так, в Олексіївському ліцеї з’явиться сучасний навчальний кабінет, учні Троїцького ліцею питимуть чисту воду, хірургічне відділення поповниться надсучасним медичним обладнанням, а в с. Ржавчик відремонтують дороги. Крім того, в м. Первомайський реалізують проект «Вулицями нашого міста», створять Моніторинговий центр та збудують другу громадську вбиральню, БДЮТ впровадить STEM-освіту, дитсадок №17 створить ще комфортніші умови для своїх вихованців, у дитсадку №10 з’явиться нова сучасна пральна машина, а краєзнавчий музей діджиталізують.

В цілому переможцями цьогорічного обласного конкурсу міні-проєктів «Разом в майбутнє» визначено 266 проектів з 607 поданих. Загальна сума реалізації складає майже 74 млн грн, для чого з Харківського обласного бюджету спрямують співфінансування у розмірі 36,4 млн. грн.

Більше всього переможців в Лозівській ОТГ (20 міні-проектів), Красноградському районі (14), Золочівській ОТГ (14), Балаклійському районі (13). Жодного переможня у Великобурлуцькому, Золочівському, Ізюмському, Лозівському, Нововодолазькому районах, м. Харків, Донецькій та Старовірівській селищних радах, а також Наталинській сільраді. 

Тепер більш детально про міні-проекти Первомайщини, які перемогли у конкурсі «Разом в майбутнє»:

м. Первомайський: 7 проектів на загальну суму майже 2 млн. 78 тис. грн.:

- міні-проект «Вулицями нашого міста» (автор проекту - громадське організація "Волотнерський центр"), загальний бюджет проекту – 300 тис. грн.

- «Сучасний освітній простір – шлях для впровадження STEM-освіти в закладі позашкільної освіти» (батьківська рада Первомайського будинку дитячої та юнацької творчості) – 298,6 тис. грн.

- «Комфортний садок – інвестиція для зростання здорової дитини» (батьківський комітет ДНЗ №17) – 299,84 тис. грн.

- «Моніторинговий центр» (Благодійна організація "Первомайський міський благодійний фонд "Джерело") – 300 тис. грн.

- «Сучасна пральня в закладі дошкільної освіти – вимоги часу» (батьківський комітет ДНЗ №10) – 283,94 тис. грн.

- «Діджиталізація музейної справи» (Громадська організація  "МОУШН+") – 299,95 тис. грн.

- «Друга громадська вбиральня» (Спілка інвалідів "Потенціал") – 295,48 тис. грн.

Первомайський район: 4 міні-проекта на загальну суму майже 2,5 млн. грн.:

- міні-проект «Сучасний кабінет – запорука успіху сучасного учня» (автор проекту - батьківська рада КЗ "Олексіївський ліцей"), загальний проект бюджету – 285,771 тис. грн..

- «Чиста вода – здорове життя!» (голова ради Троїцького ліцею Первомайської РДА) – 85,9 тис. грн.

- «Сучасна медицина ІІ рівня – впевнений крок до здоров’я нації» (Красненська сільська рада) – 1,5 млн. грн.

- «Кращі дороги – добробут Первомайщини» (Ржавчицька сільська рада) - 620 тис. грн. 

Згідно рейтингу якості поданих до Харківської облради міні-проектів, кращим на Первомайщині стали 2 проекти – Моніторинговий центр (автор проекту -  Благодійна організація "Первомайський міський благодійний фонд "Джерело") та «Кращі дороги – добробут Первомайщини» (автор проекту - Ржавчицька сільська рада). Ці проекти в обласному загальному рейтинговому списку із 606 конкурсантів посіли відповідно 39 та 40 місця.

Окремо слід зупинитись на найбільш масштабному проекті «Сучасна медицина ІІ рівня – впевнений крок до здоров’я нації», який в цьому році буде реалізований на Первомайщині та має загальний бюджет 1,5 млн. грн. Саме він став родзинкою цьогорічного конкурсу «Разом в майбутнє» в нашому регіоні.
Як повідомила ТРК «Надія» заступник голови Первомайської райдержадміністрації Ірина Бомко, це перший спільний проект міста і району. Він започаткований в рамках Закону України про співробітництво громад. Автором проекту виступила Красненська сільська рада. Половину загальної суми проекту (а це 750 тис. грн.)  профінансує бюджет Харківської обласної ради, а інша половина розподілена між 12 учасниками – Первомайською міською радою та 11 сільськими радами району. Проект передбачає закупівлю надсучасного медичного обладнання для хірургічного відділення Первомайської лікарні.

Тож хочеться сподіватись, що така ефективна співпраця міста і району продовжиться в інших не менш масштабних напрямках.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев