Первомайці відсвяткували Масляну

Масляна - одне з улюблених свят українців. Це стародавнє слов'янське свято відродження природи, яке бере початок з язичницької культури. Ця традиція зберіглась і після прийняття християнства. 

29 лютого, на площi перед ПК "Хiмiк", зібралась велика кількість людей. Зустрічати весну йшли цілими сім'ями. На головній площі Первомайщини були встановлені атракціони для дітей і дорослих, торгові намети.

Атмосферу весняного свята доповнили виступи народних колективів, які провели галасливі обряди та рiзноманiтнi конкурси.  Окрасою свята стали виступи творчих колективiв з веселими піснями і танцями.

У центрі площi стояло солом'яне опудало, яке чекало своєї долі: за традицією свята в кінці його спалюють.

Гості після активного відпочинку на свіжому повітрі пригощалися ароматами пиріжками, шашликами, смачним чаем і, звичайно ж, гарячими млинцями.

"Масляного тижня ми традиційно печемо млинці з грибами, м'ясом і згущеним молоком. А ще вареники з сиром. Дітям дуже подобаються млинці з фруктами і ягодами", - розповіла мешканка Первомайского Валентина Будкова.

"Сьогодні нам дуже пощастило: прекрасний день, у всіх гарний настрiй. Свято цікаве і веселе. Подібні заходи об'єднують людей, рідко коли можна ось так разом зустрітися і прекрасно провести час", - поділилася враженнями мешканка Первомайского Ірина Суханова.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев