Плюс комунальники, мінус окремі громади: змінять умови конкурсу «Разом в майбутнє»

25 січня відбулось засідання Конкурсного комітету обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє».

Змінять умови участі в обласному конкурсі «Разом в майбутнє». Планується, що відтепер в ньому братимуть участь місцеві комунальні підприємства, а з 2023 року – лише громади, що мають Стратегію розвитку. Про це повідомила прес-служба Харківської облради.

Заступник голови Конкурсного комітету «Разом в майбутнє», голова бюджетної комісії облради Людмила Немикіна відзначила, що загальна вартість проєкта, в якому братимуть участь комунальні підприємства місцевого рівня, - 1 млн грн, обласного – 1,5 млн грн.

«Окрім того, з 2023 року у конкурсі «Разом в майбутнє» зможуть брати участь лише ті громади, які матимуть стратегію розвитку. На жаль, на даний час таких лише 19», - відзначила Людмила Немикіна.

Загалом на участь у конкурсі з 7 районів надійшло 66 проєктів, з яких 30 - від міських територіальних громад, 33 – від селищних та 3 проєкти – сільських громад. До І категорії зареєстровано 25 проєктів, розроблених в рамках співробітництва територіальних громад та до II категорії - 41 проєкт громадських ініціатив.

За сферами впровадження проєкти розподілилися на: освітянські проєкти, благоустрій територій, охорона довкілля та придбання техніки, розвиток фізичної культури та спорту, проєкти соціального напрямку, розвиток культури та мистецтва, охорона здоров’я.

Довідка ТРК "Надія": У 2021 році реалізовано 29 проєктів на загальну суму 42,3 млн гривень, в тому числі співфінансування з обласного бюджету 22,4 млн гривень, місцевих бюджетів 19,4 млн гривень та 0,5 млн гривень кошти партнерів.

В результаті реалізації проєктів в громадах проведено капітальні та поточні ремонти в 5 медичних закладах та 2 бібліотеках, придбано 21 одиницю медичного обладнання, 7 тренажерів, меблі, кухонне приладдя, облаштовано зони відпочинку та фізичного розвитку в реабілітаційному центрі. Також придбано комп’ютерну та оргтехніку, меблі, звукове, фото- і відео- обладнання, 2 легкових автомобіля для центрів первинної ланки сімейної медицини, 4 автобуси (1 – з підйомником) для забезпечення соціальних рейсів, автомобіль з причепом для пересувного кінотеатру, сміттєвоз, створено центр розвитку та дозвілля, хаб ремесел, відеостудію, оновлено одяг сцени. Окрім того, відновлено 2 спортивних майданчика, придбано спортивне обладнання для баскетбола та волейбола, облаштовано приміщення під ЦНАП комп’ютерною технікою, меблями, організовано та проведено 3 фестивалі (2 музичних та 1 мистецтв), створено веб-сайт для інформації та консультування малих сільськогосподарських кооперативів встановлено 70 одиниць відеоспостереження.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев