Учні Олексіївської громади вперше складатимуть мультипредметний тест

Станом на 2 травня 2022 року, у закладах загальної середньої освіти Олексіївської сільської ради в 11-х класах навчається 23 учні, з них 17 учнів виявили бажання складати національний мультипредметний тест для вступу до закладів вищої освіти України.

Мультипредметний тест – це суттєве освітнє нововведення, яке в умовах воєнного стану вперше впроваджено в Україні.

Як повідомила телеканал «Надія» начальник відділу освіти, молоді та спорту виконкому Олексіївської сільради Тетяна Кєбєдова, в межах вступної кампанії 2022 року для вступу на бакалаврат замість традиційного ЗНО передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) в комп’ютерному форматі. Національний мультипредметний тест – не заміна ЗНО, а фактично така ж перевірка знань, проте в іншому форматі.

Саме тестування відбудеться у липні 2022 року з трьох предметів (українська мова, математика, історія України). Національний мультипредметний тест складатиметься з 60 завдань (20 – з української мови, 20 – з математики та 20 – з історії України), які вступники мають виконати за 90 хвилин. Кожен учасник зможе пройти тестування лише 1 раз, наголосила Тетяна Кєбєдова.

За результатами комплексного тесту абітурієнти одержать три оцінки –  за кожен навчальний предмет. Свій результат (тобто кількість набраних балів за правильно виконані завдання) учасник знатиме після виконання блоків національного мультипредметного тесту. Різні спеціальності матимуть різні вагові коефіцієнти оцінок.

Планується проведення трьох сесій НМТ: основної і додаткової – в липні, а також спеціальної – у вересні.

Керманич освіти Олексіївської громади наголосила, що учасники самі зможуть обрати місце складання НМТ. В травні місяці, кожний, хто зареєструвався для участі в НМТ, на своїй Інформаційний сторінці обов’язково повинен підтвердити бажання складати це тестування, а також повідомити організаторам про те, у якому регіоні він/вона перебуватиме в липні поточного року.

Наразі Український центр оцінювання якості освіти вже підготував демонстраційний варіант НМТ, щоб учасники змогли ознайомитися з форматом тестування заздалегідь та потренуватися виконувати завдання демонстраційного варіанта тесту.

Про будь-які нововведення або роз’яснення щодо можливих додаткових змін у навчальному процесі або процедурі тестування відділ освіти пообіцяв через телеканал «Надія» оперативно повідомити всіх учнів Олексіївської громади та їх батьків як з числа місцевих мешканців, так і вимушених переселенців.

Довідка ТРК «Надія»: станом на 02.05.2022 р., у закладах Олексіївської сільської територіальної громади навчається 76 дітей із числа вимушено переміщених осіб. Кожна дитина охоплена дистанційною формою навчання. Випускників 11-х класів з числа ВПО на території Олексіївської сільської ради поки що не зареєстровано.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев