В Первомайському підрахували голоси за нову назву міста

Янголів, Златопіль чи Звитяжин? У понеділок, 1 квітня, в Первомайському підрахували голоси останнього опитування мешканців міської громади за нову назву міста. Засідання топонімічної комісії та робочої групи з перейменування міста Первомайський провели в Офісі відновлення та розвитку, розташованому в будівля міської ради.

Опитування проводилось протягом минулого тижня шляхом електронного голосування або у паперовому вигляді через місцевий ЦНАП. Брати участь в опитуванні могли виключно мешканці Первомайської міської територіальної громади.

Шляхом підрахунку голосів на засіданні була обрана назва міста Златопіль, яку підтримала більшість мешканців, що взяли участь в опитуванні.

Що ж далі? А далі Первомайська топонімічна комісія за результатами засідання складе відповідний протокол. Далі цей протокол передадуть до Верховної Ради України. Потім його розгляне профільний комітет парламенту та підготує відповідний проект рішення. Остаточне рішення щодо нової назви міста Первомайський ухвалюватиметься народними депутатами під час пленарного засідання Верховної Ради України.

За даними телерадіокомпанії «Надія» нову назву наше місто отримає вже влітку цього року.

Подробиці – дивіться в репортажі наших кореспондентів

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев