В Первомайському відкрили Меморіальну дошку Герою України Олегу Фадєєнко

ПАМ'ЯТЬ ЖИВА! На Харківщині в м. Первомайський у четвер, 9 травня, урочисто відкрили Меморіальну дошку Герою України Олегу ФАДЄЄНКО.

Саме сьогодні, 9 травня, наш Герой мав відзначати свій День народження. Але відтепер нашому захиснику буде завжди 27 років.

Герой України Олег ФАДЄЄНКО народився та жив в нашому місті Первомайський. Був лідером харківської «Центурії» (рух, який стоїть на засадах української державності та європейських традицій). З перших днів повномасштабного воєнного вторгнення нацистської росії на територію незалежної України Олег ФАДЄЄНКО став на захист нашої рідної країни від путінських окупантів.

Наш земляк боронив Харківщину у складі спеціального підрозділу Головного управління розвідки «Kraken». З листопада 2022 р. служив у 3-й ОШБр. Разом із побратимами у складі цієї бойової бригади звільняв від російських окупантів Херсонську область, брав участь у боях за м. Бахмут та його навколишню територію. Був командиром розвідувального взводу 1-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр. Наш воїн Олег ФАДЄЄНКО загинув, рятуючи на полі бою життя своїх побратимів.

Згідно Указу Президента України, молодшому лейтенанту Збройних Сил України Олегу Віталійовичу ФАДЄЄНКО було посмертно присвоєно звання Герой України – найвищий ступінь державної відзнаки.

Сьогодні в урочистому заході взяли участь рідні і друзі Героя, його побратими по зброї, керівництво громади, працівники місцевих установ та мешканці міста. Меморіальну дошку Герою України Олегу ФАДЄЄНКО відкрили на фасаді місцевого закладу освіти, в якому навчався наш воїн-захисник.

 

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ УКРАЇНИ ОЛЕГУ ФАДЄЄНКО!

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев