В Україні стартує Національна кампанія «Гвардія Наступу»

В Україні стартує Національна кампанія «Гвардія Наступу»

Про це начальник ХОВА Олег Синєгубов розповів 3 лютого під час брифінгу. Як повідомила телерадіокомпанію "Надія" Харківська обласна військова адміністрація, у заході також взяли участь начальник ГУ НПУ в Харківській області Володимир Тимошко, заступник начальника Східного територіального управління Нацгвардії України Сергій Ховайло, в.о. начальника 4 прикордонного загону Олександр Михайлюк.

«Уже майже рік Харківщина живе в умовах активних бойових дій та щоденних ворожих обстрілів. Ми чудово знаємо, що ворог ні на мить не полишав планів захоплення регіону. Єдине, що його зупинить – це нищівна військова поразка. Ми всі, кожен на своєму місці, в режимі 24/7 продовжуємо працювати на Перемогу. Україна готується до повного звільнення своїх територій від окупантів та розпочинає національну кампанію "Гвардія Наступу" у межах якої будуть сформовані нові високопрофесійні військові бригади», – розповів Олег Синєгубов.

Він наголосив, що кампанія – не є мобілізацією населення.

Начальник ГУ НПУ в Харківській області Володимир Тимошко зазначив, що штурмові бригади будуть формуватися виключно з добровольців. 

«Кожен охочий самостійно обиратиме бригаду, до якої хоче долучитися. Всім добровольцям пропонують гідні умови служби, можливість отримати професію, винагороду, а також стати частиною історичних переможних подій», – уточнив Володимир Тимошко. 

За словами заступника начальника Східного територіального управління Нацгвардії України Сергія Ховайло, Сили оборони України формують нові додаткові бригади Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби. 

«Кістяк бригад складатиметься із досвідчених офіцерів та солдат, які найкраще проявили себе на різних ділянках фронту», – зазначив Сергій Ховайло.  

Він додав, що наразі створено 8 добровольчих підрозділів:

«Сталевий кордон» – бригада Державної прикордонної служби України;
«Червона калина» – до лав бригади увійшли герої, які брали участь у боях на Донеччині і Луганщині, обороняли Київ;
«Лють» – бригада Національної поліції України;
«Рубіж» – до лав бригади увійшли герої, які відстоювали Гостомельський аеропорт та Рубіжне на Луганщині;
«Спартан» –  потужна штурмова бригада, яка обороняла Харків;
«Кара-Даг» –  бригада, яка братиме участь у звільненні АРК;
«Буревій» – бригада утилізації російських військових;
«Азов» – легендарний підрозділ, один із основних осередків оборони Маріуполя.

В.о. начальника 4-го прикордонного загону Олександр Михайлюк додав, що кампанія «Гвардія Наступу» поширюється на всю територію України. Її головна мета – отримати якісно нові, добре оснащені та підготовлені бойові формування. Вони будуть посилювати сили оборони при виконанні завдань із деокупації українських територій.

Добровольці, які вступлять до лав бригад, будуть забезпечені соціальними гарантіями.

Як вступити до штурмових бригад «Гвардії Наступу» - покрокова інструкція

Для зручності фахівці з комплектування персоналу прийматимуть та консультуватимуть добровольців в Центрах надання адміністративних послуг. Наразі людей приймають в установах міста Лозова, Красноград, Богодухів, Мерефа та Зміїв. До бригад можуть долучитися добровольці віком від 18 до 60 років.

«Наразі послуги із консультації та запису добровольців надаються у 5 ЦНАПах Харківської області. Усі вони забезпечені компетентними фахівцями Нацгварді, Нацполіції та Держприкордонслужби. Якщо попит на вступ до лав сформованих бригад буде рости, ми будемо розширювати мережу ЦНАПів, де надаватимуть ці послуги», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Охочих проконсультують представники відомств у Центрах надання адмінпослуг. Після цього доброволець може обрати ту чи іншу бригаду для подальшого несення служби.

«Першочергово нам потрібні високовмотивовані та патріотично налаштовані бійці. Як показує практика, саме такі люди виконують надскладні завдання, а це нам і потрібно для перемоги. Відповідно до профілю, наші фахівці зможуть запропонувати посади в підрозділі після відбору», – зазначив начальник ГУ НП в Харківській області Володимир Тимошко.

За його словами, після консультації, кожен доброволець має заповнити відповідну анкету. Після цього, в обов’язковому порядку треба пройти військову медичну комісію. Крім того, процедура відбору передбачає проведення співбесіди.

Після відбору добровольців та формування штату штурмових бригад, триватиме вишкіл та бойове злагодження бійців. Фахівці профільних підрозділів зазначають, що бійців даних штурмових підрозділів забезпечуватимуть найновішим спорядженням та зброєю

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев