Воїни-інтернаціоналісти трьох громад Первомайщини збируться разом

15 лютого в Україні відзначаються дві пам’ятні дати - День учасників бойових дій на території інших держав та 33-річчя виводу військ із Демократичної Республіки Афганістан.

Цю дату цього року спільно відзначать воїни-інтернаціоналісти Первомайської, Олексіївської та Біляївської територіальних громад. Про це телеканалу «Надія» повідомив голова Первомайської організації ветеранів Афганістану Сергій Вовнянко.

«За багаторічною традицією, ми з нашими воїнами-афганцями та учасниками бойових дій на території інших держав, а також з родинами наших загиблих побратимів збираємось разом 15 лютого, - зазначив воїн-інтернаціоналіст, кавалер ордену Червоної зірки Сергій Вовнянко. – В цей день рівно о 10:00 годині свій маршрут починаємо від Палацу культури «Хімік».
Колоною з вінками та квітами спочатку рухаємось до будинку, де проживав наш побратим, лейтенант Валерій Кондратьєв, який загинув в Афганістані та посмертно був нагороджений орденом Червоної зірки. Після покладання квітів та хвилини мовчання разом йдемо до Пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, що розташований в 3 мікрорайоні. Там проводимо невеликий мітинг, а потім автобусом їдемо до будинку воїна-миротворця Андрія Ситнікова, який загинув в Іраку.
Далі разом їдемо до пам’ятника воїнам-афганцям, що розташований на автошляху, поблизу села Маслівка. Тут десь об 11:00 год. відбудеться урочистий мітинг з нагоди Дня учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виводу військ із Афганістану.
Після його завершення у Первомайському Свято-Казанському соборі візьмемо участь у молебні за нашими загиблими та померлими бойовими товаришами. Після цього – урочиста частина у Палаці культури «Хімік». Також протягом дня відвідаємо на кладовищах могили наших бойових товаришів.
Тож через телеканал «Надія» звертаюсь до всіх своїх побратимів та родин наших загиблих воїнів-інтернаціоналістів з проханням доєднатися у вівторок, 15 лютого, до усіх урочистих заходів».

Також цього дня о 13:00 год. в с. Верхній Бишкин Олексіївської громади у місцевому будинку культури відбудеться концерт пам’яті "Ти - вічний біль, Афганістан".

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев