З 1 жовтня інсулін можна отримати у будь-якій аптеці, що має договір з НСЗУ

З 1 жовтня 2021 р. пацієнти з цукровим діабетом зможуть отримати інсуліни безоплатно або з доплатою в будь-якій аптеці, яка працює за договором з Національною службою здоров'я. Вартість інсулінів аптеці відшкодує Національна служба здоров’я України. Про це телеканалу «Надія» повідомив головний лікар Первомайської центральної районної лікарні Іван Панарін.

За інформацією Івана Панаріна, на сьогоднішній день (станом на 23.09.2021 р.) на Первомайщині зареєстровано 193 хворих, які приймають інсулін, серед яких 13 дітей. Із загальної кількості хворих на діабет 48 чоловік мешкають у сільській місцевості, 145 чоловік – у місті Первомайський.

«Щоб з 1 жовтня цього року пацієнт, який проживає в місті або селах Первомайщини, зміг отримувати препарати інсуліну за державною програмою «Доступні ліки», йому потрібно у найближчі дні звернутися до нашої Первомайської лікарні безпосередньо до лікаря-ендокринолога, - зазначив головний лікар ЦРЛ Іван Панарін. - Наголошую, не до свого сімейного лікаря, а до лікаря-ендокринолога Валерії Бочарової, яка приймає у нас в Первомайській ЦРЛ амбулаторно. Адже саме вона складає для Вас індивідуальний план лікування і вносить його в електронну систему охорони здоров’я. І саме вона, як лікар-ендокринолог, виписує Вам перший е-рецепт на інсулін. Другий і наступні рецепти зможе виписувати також і Ваш сімейний лікар».

Що ж робити після отримання е-рецепту на інсулін і чи компенсує держава його вартість? Національна служба здоров’я України підготувала покрокову інструкцію щодо маршрута пацієнта з цукровим діабетом до препаратів інсуліну.

Дивіться відеороз’яснення НСЗУ вище

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев