За прикладом Первомайського в Харкові будують блочно-модульні котельні

Універсальні солдати теплового фронту: блочно-модульні котельні будують децентралізовану лінію оборони харківської теплоенергетики.

Така сама система задовго до повномасштабної війни України з нацистською росією була збудована в Первомайському, після ліквідації державних підприємств "Хімпром" та "Енергохімпром". За довгі роки роботи в нашому місті блочно-модульні котельні показали свою надійність та ефективність у порівнянні з централізованим опаленням від колишнього хімзаводу.

На сьогодні у Харкові вже працюють 34 блочно-модульні котельні різної потужності. Одні з котелень прийшли на зміну старим підвальним, інші – донесли послугу з опалення до найвіддаленіших будинків. Після початку повномасштабного вторгнення російських окупантів блочкам довелося швидко ставати в стрій замість розбитих обстрілами джерел теплопостачання. Так у Харкові з’явилися котельні більшої потужності - від 3 до 8 МВт. Вже влітку 2024 р. таких потужних блочно-модульних котелень у Харкові з’явилося ще 17. Всього 2-3 місяці – від фундаменту до старту – саме стільки часу потрібно харківським теплоенергетикам, щоб запустити нову блочно-модульну котельню у будь-якому мікрорайоні міста. До неї одразу додають автономне джерело електроживлення , і харків’яни отримують власний острівець життя, який зігріє за будь-яких обставин.

Подробиці - дивіться у матеріалі телерадіокомпанії "Надія"

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев