Запобігання та протидія корупції на Первомайщині: підсумки 2021 року

Підсумки роботи Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури у 2021 році щодо виявлення фактів корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушень в частині своєчасності подачі декларацій суб’єктами декларування

Як повідомив телеканал «Надія» керівник окружної прокуратури Роман Травкін, за 2021 рік Первомайським відділом Лозівської окружної прокуратури виявлено 11 фактів порушень вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» в частині несвоєчасного подання декларацій особами, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За результатами проведених перевірок, Первомайським відділом  окружної прокуратури до Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України стосовно 11 осіб направлені листи для складання уповноваженим органом протоколів про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією за ч. 1 ст. 1726 КУпАП.

Всіх осіб, за рішеннями суду, визнано винними у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1726 КУпАП, та стосовно кожного із них застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу. 

Всього за минулий рік прокурорами Первомайського відділу окружної прокуратури забезпечено участь у розгляді судом 23 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Крім того, з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, Первомайським відділом окружної прокуратури в порядку вимог ч. 3 ст. 651 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 4 подання в органи державної влади та місцевого самоврядування, в структурних підрозділах яких виявлені вказані порушення. Всі акти прокурорського реагування розглянуті із вжиттям заходів щодо усунення порушень вимог антикорупційного законодавства.

Також у 2021 році виявлений факт вчинення корупційного злочину, а саме підкуп службової особи приватного права за вирішення питання, яке входить до його компетенції. Обвинувальний акт стосовно винної особи скеровано до Первомайського міськрайонного суду за ч. 1 ст. 3683 КК України, який розглянутий, винну особу притягнуто до кримінальної відповідальності.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев