Кандидат от Зе в нардепы Алексей Кучер: Дійсно, мир в Україні потребує конкретних дій.

1

Найактуальніше і найболючіше питання – забезпечення миру в Україні. Що плануєте зробити для цього Ви і політична партія, від якої Ви висуваєтесь? Якою має бути армія нашої держави?
Дійсно, мир в Україні потребує конкретних дій.
Тому наші найперші задачі - законодавча підтримка ініціатив президента щодо територіальної цілісності, встановлення видатків на оборону не менше 5%. Нам потрібні конкретні кроки, а не розмита картина, як у наших опонентів.

Також ми відновимо реформи Збройних сил України за стандартами НАТО, зупинимо відтік цінних кадрів з армії. Крім того, запровадимо навчання та підвищення кваліфікації для солдатів та офіцерів.
Нашим завданням також є запровадження максимально жорстоких покарань за корупцію та розкрадання у Збройних силах України і Міноборони. Ми зробимо все необхідне для децентралізації та протидії монополізму щодо держзакупівель в оборонній сфері.

- Населення вже тривалий час стурбоване підняттям вартості оплати за використаний природний газ і можливим наступним його подорожчанням. Які плани щодо зниження цін, саме для населення, щодо оплати за спожитий газ у Вас особисто?
- Нам треба для початку розібратися як формується ціна. головне, із цього прибрати корупційну схему. Зараз ціни диктують монополісти. Необхідно провести демонополізацію, тобто зробити здорову конкуренції на цьому ринку. Монополія наживається на звичайних українцях. Україна багата на корисні копалини, але просте населення, цього не відчуває, тому що все залежить від власника енергетичної компанії. Команда Зе принципово проти вигаданих нечесних тарифів. Другого «Роттердам+» більше не буде.

Чи має бути відмінено за сприянням політичної партії президента та Вас особисто, використання коефіцієнту приведення газу до стандартних умов в газових платіжках населення Харківщини і нашого району, беручи до уваги той факт, що в ряді областей України він взагалі не використовується при розрахунках громадян за використаний газ?
Наші дії, як відповідальних керманичів, мають бути не за шаблоном сусідів, а відповідно до наших реалій сьогодення. Газові платіжки потребують перегляду, що і буде невідкладно зроблено. Наша стратегія – прозорі, зрозумілі рахунки для населення без корупційних схем, махінацій та монополізму.


Всім відомо, що дороги всієї країни та і нашого регіону – у поганому стані. Причому не тільки державного, але й місцевого та комунального значення. Подекуди було зроблено ямкові ремонти, подекуди відремонтовано капітально ділянки доріг. На жаль, це не вирішує проблему. Що треба зробити щоб покращити ситуацію?
Якщо зіставити виділені кошти до того, що зроблено, переконаний, що буде велика різниця. На папері сума буде більшою… Ми запровадимо незалежний контроль якості будівництва і ремонту доріг. Врегулюємо це питання на законодавчому рівні. Треба застосувати нові технологій будування доріг, більш сучасні.

Водопровід райцентру потребує капітального ремонту, що передбачає значних фінансових витрат і матеріальних ресурсів. Бюджет селищної ради не дозволяє вирішити таке вартісне питання, яке стоїть на часі не один рік, районний – також. Що буде зроблено для цього з Вашого боку?
Те що в регіоні проблеми з водою, я вже відчув на собі (сміється). Я впевнений, якщо заглянути детально в паперовий бюджет, ми напевно знайдемо набагато більше грошей, а ніж побачив водогін райцентру. Вважаю, що потребують оцінки і ті ремонтні роботи, які проводилися. Вони є затратними, неякісними та неефективними. Ми розуміємо, що збільшення фінансування потребує значного часу, проте реорганізація застарілих порядків, перегляд і раціоналізація використання наявних ресурсів – це те, що ми можемо зробити вже сьогодні.

Не один рік є актуальним будівництво очисних споруд в районі. Як буде вирішуватися це питання?
Це питання стосується всього комплексу екосистеми, тому його вирішення полягає не тільки у будівництві одних очисних споруд. Наша конкретна відповідь – залучення спеціалістів, прозорий бюджет, якість та підтримка молодих підприємців, які дійсно мають перспективні екопроекти. Послідовність, незалежний контроль – це те, що буде втілено першочергово для будівництва очисних споруд та розвитку екосистеми.

Яким чином конкретно Ви і політична сила, від якої Ви йдете в народні депутати, плануєте покращити діяльність сфер освіти, культури, медицини в країні і в нашому районі зокрема
Для мене це майже особисте і дуже болюче питання. Я спортсмен. Я займався в ДЮСШа. Брав участь у міжнародних змаганнях и майже усе сплачували мої батьки. Десь 80 відсотків усіх затрат. Це треба виправляти, адже країна втрачає талановитих спортсменів через те, що у батьків нема коштів на форму, поїздки, тощо.
Система освіти потребує реформи. Треба мотивувати молодих спеціалістів. Ця професія повинна знову стати однією з найповажніших в країні. В усьому світі освіта коштує дуже дорого, та й вчителя отримують справедливу оплату. Я хочу, щоб так само було і у нас.
Медицина – це ще одне гостре питання. Тут и казати нічого. ФАПів не вистачає, обладнання медзакладів, оплата праці фахівців – і мі знов впираємося в корупційні схеми бюджету.

Яку підтримку планується надавати сільському господарству – провідній галузі Кегичівщини? Чи заплановано в цьому якісь зміни?

Рейдерство. Проблема яка існує в усіх регіонах України. Нам потрібно буде розробити активну протидію незаконному захоплену підприємств. Серед наших завдань - створити більш сприятливі умови та податковий клімат для фермерів взагалі.


Найближчим часом розпочнуться жнива. Що робити аграріям, які вклали у вирощений врожай чималі кошти, людські і технічні ресурси з надзвичайно низькими закупівельними цінами на збіжжя? Як в таких умовах виживати не холдингам і навіть не приватним сільгосппідприємствам, а простим фермерам, одноосібникам, коли багатьом з них, в залежності від розміру врожаю, вистачить лише ледве-ледве розрахуватися з боргами за пальне і орендовані паї?

Розробити чітку, прозору програму підтримки дрібних фермерів.


Яким Ви бачите майбутнє місцевої преси – районних газет? Чи отримуватимуть вони підтримку від держави?

Найбільшого успіху досягає той, хто володіє інформацією. Я вважаю, що райгазети повинні розвиватися та, в вочевидь, мати підтримку держави. Люди не просто мають право знати, вони повинні бути обізнані та слідкувати за усіма процесами, що відбуваються в регіоні.

 

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев