Спільна нарада первомайських силових структур з керівництвом громад

23.04.2021 р. у відділенні поліції відбулась міжвідомча робоча нарада. Про це телеканал «Надія» повідомив керівник Лозівської окружної прокуратури Роман Травкін. Тема наради - стан додержання вимог законодавства в сфері охорони навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів, а також протидія кримінальним правопорушенням проти довкілля.

Головне питання міжвідомчої наради - ефективний захист інтересів громадян, суспільства від неправомірних посягань у сфері охорони природного середовища.

З огляду на істотний вплив стану довкілля на якість життя, рівень здоров’я громадян, діяльність щодо попередження, виявлення та розслідування кримінальних правопорушень у цій сфері вимагає невідкладної активізації та додаткових спільних зусиль уповноважених органів.

Забезпечення екологічної безпеки та рівноваги визнано обов’язком держави. Упродовж останніх двох років прийнято два законодавчих акти, якими визначено пріоритети діяльності державних органів у цій сфері. Головні стратегічні цілі та завдання державної екологічної політики, що базується передусім на виявлених причинах екологічних проблем України, передбачено Законом України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року».

У березні 2021 року пріоритетність питань захисту довкілля в черговий раз піднята Президентом України та його Указами введено в дію два рішення Ради національної безпеки і оборони України: про виклики і загрози національній безпеці в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації, а також щодо стану справ у сфері надрокористування.

Відповідно до цих рішень місцевим органам виконавчої влади необхідно вжити три першочергових заходи, а саме: розробити та затвердити регіональну та місцеві сфери формування екологічної мережі: провести інвентаризацію місць видалення відходів; затвердити регіональні плани управління відходами.

З цього приводу, 23 квітня поточного року у відділенні поліції №1 Лозівського РВП ГУНП в Харківській області проведено спільну робочу зустріч правоохоронних та інших державних органів у якій взяли участь керівник Лозівської окружної прокуратури Роман Травкін, начальник відділення поліції №1 Лозівського РВП Павло Калган, прокурор Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури Вадим Старишко, перший заступник начальника державної установи Первомайської виправної колонії №117 Сергій Пересипкін, головний інспектор Первомайського районного відділу ДСНС Роман Лісовий,  представник Первомайського лісництва ДП «Зміївське господарство» та представники Первомайської, Біляївської та Олексіївської територіальних громад.

Під час міжвідомчої робочої зустрічі обговорені питання щодо підвищення рівня протидії злочинності у сфері охорони навколишнього природного середовища на підпорядкованій території, забезпечення захисту довкілля, безпеки екологічної сфери та стан справ у сфері надрокористування.

В ході наради прийняті наступні рішення:

- розробити місцеві сфери формування екологічної мережі

- провести інвентаризацію місць видалення відходів

- розробити та затвердити плани управління відходами

- запровадити реєстри сміттєзвалищ та видобутку надр

- розробити реєстр суб’єктів господарської діяльності – промислових підприємств та інших виробничих об’єктів (майданчиків), які є джерелом забруднення промислових та побутових стоків.

На нараді також було вирішено активізувати роботу щодо попередження, виявлення та розслідування кримінальних проваджень у цій сфері, а також були розроблені додаткові спільні зусилля уповноважених органів, спрямовані на охорону навколишнього природного середовища.

Для того, чтобы оставить комментарий вам необходимо Войти или Зарегистрироваться

0 комментариев